+30 693 2869 337 | +30 693 6463 584
Σόλωνος 10, Ηγουμενίτσα

ΦΥΣΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ – ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ

Φυσιοπαθητική ιατρική είναι η επιστημονική μέθοδος πρόληψης , διάγνωσης και θεραπείας που συνδυάζει και χρησιμοποιεί πολλές και διάφορες ιατρικές τεχνικές με σκοπό την επανοφορά της ολιστικής υγείας του ατόμου .

Πρόκειται για την ευρύτερη έννοια μιας θεραπευτικής προσέγγισης που εμπεριέχει στοιχεία από την αρχαία ιπποκρατική ιατρική, την παραδοσιακή κινέζικη και ινδική ιατρική και πολλά άλλα .

Χρησιμοποιεί παραδοσιακές και σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους όπως μεταξύ άλλων το βελονισμό, την υδροθεραπεία , την ομοιοπαθητική , τη θεραπευτική μάλαξη , τη βοτανοθεραπεία , την ιριδολογία κ.τ.λ

Η Φυσιοπαθητική διέπεται από κάποιες αρχές που αποτελούν αξίωμα στην καθημερινή μας πρακτική οι οποίες είναι :

  • Στην προσπάθεια να θεραπεύσεις έναν άνθρωπο , δεν πρέπει να τον βλάψεις
  • Η φύση ΕΧΕΙ και ΕΙΝΑΙ  θεραπευτική δύναμη
  • Αναζητούμε και θεραπεύουμε το αίτιο της ασθένειας και όχι το σύνολο των συμπτωμάτων
  • Ο φυσιοπαθητικός επιβάλλεται να εκπαιδεύσει τον ασθενή του για τα αίτια και την αντιμετώπιση του προβλήματος του
  • Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία
  • Σκοπός μας είναι η πλήρη επαναφορά της υγείας του ατόμου σε όλα τα επίπεδα και της ζωτικής ενέργειας στα μέγιστα δυνατά επίπεδα .

Ο φυσιοπαθητικός κάνει πλήρη φυσική εξέταση , βασίζεται και σε σύγχρονες διαγνωστικές εξετάσεις , λαμβάνει πλήρες ιστορικό που διαφέρει κατά πολύ από αυτό της κλασικής ιατρικής και μετά καταλήγει σε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας που μπορεί να αποτελείται από μία ή και συνδυασμό διαφόρων θεραπευτικών μεθόδων .

Στο Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής χρησιμοποιούμε σχεδόν πάντα συνδυασμό θεραπευτικών τεχνικών όπως βελονισμού , ομοιοπαθητικής , θεραπευτικής μάλαξης , βεντουζοθεραπείας , ηλεκτροβελονισμού αλλά και λήψης των απαραίτητων βοτάνων, αμινοξέων, βιταμινών , ενζύμων και προβιοτικών .

Ράπτης Βασίλης , Ολιστικός Ιατρός .