+30 693 2869 337 | +30 693 6463 584
Σόλωνος 10, Ηγουμενίτσα

Τι είναι η θεραπεία R.A.P.T.I.S

Η θεραπεία R.A.P.T.I.S είναι ο η θεραπευτική προσέγγιση και αντιμετώπιση που χρησιμοποιώ στους ασθενείς μου .

Είναι το αποτέλεσμα πολλών χρόνων μελέτης , 11 χρόνια κλινικής εμπειρίας και συμμετοχής σε πάνω από 120 σεμινάρια .

Το σύστημα μου είναι πολυσύνθετο , καινοτόμο , έχει στοιχεία από πολλές θεραπευτικές τεχνικές μου μελέτησα και δοκίμασα στο παρελθόν αλλά και τεχνικές που επινόησα και εφάρμοσα σε χιλιάδες θεραπείες δοκιμάζοντας με επιτυχία ή αποτυχία  .

Τα αρχικά R.A.P.T.I.S εκτός από το προφανές του επιθέτου μου, σηματοδοτούν και τις μεθόδους που χρησιμοποιώ στην τεχνική αυτή

  • Rehabilitation δηλ. αποκατάσταση και επανόρθωση της μυοσκελετικής βλάβης . Αυτός είναι ο σκοπός της μεθόδου, όποια και αν είναι η παθολογία ,απώτερος μας σκοπός είναι πάντα η πλήρης επανόρθωση της λειτουργικότητας του ασθενή .Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν μας ενδιαφέρει μόνο η αναλγητική δράση δηλ. η μείωση του πόνου τοπικά και γενικά  αλλά η πλήρης αποκατάσταση του ασθενή στο βαθμό που μπορεί να επιτευχθεί .
  • Acupunture / acupressure .Είναι οι δύο βασικοί πυλώνες της θεραπείας ,ο βελονισμός βάση παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής και οι πιεσοθεραπεία στα σημεία βελονισμού και στην πορεία του μεσημβρινού με χέρια ή ειδικά εργαλεία . Πρέπει να τονίσουμε ότι στη θεραπεία αυτή όσο σημασία έχει ο μυς ή η άρθρωση που έχει το πρόβλημα ,τόσο έχει και ο βελονιστικός μεσημβρινός στον οποίο βρίσκεται , κάτι που διαφοροποιεί κατά πολύ τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι την πάθηση αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης της . Να τονίσουμε ότι ο βελονισμός δηλ. η τοποθέτηση βελόνας με θεραπευτικό σκοπό είναι ένα κομμάτι της κινέζικης θεραπείας και όχι το μοναδικό .Η κινέζικη θεραπεία στηρίζεται στον χειρισμό του βελονιστικού σημείου και του μεσημβρινού  με διάφορους τρόπους όπως μόξα,  βεντούζα, μαλάξεις κ.ά

   

 

  • Physiotherapy και όχι φυσικοθεραπεία .  Η κλασική φυσικοθεραπεία στηρίζεται κυρίως στη χρήση ρεύματος, υπερήχων , νερού, πάγου, θερμότητας κ.ά ενώ η φυσιοθεραπεία που χρησιμοποιώ στη μέθοδο μου περιλαμβάνει τη χρήση φυτικών σκευασμάτων ,βοτάνων, θεραπευτικών ελαίων , ομοιοπαθητικών, ειδικών συμπληρωμάτων , αμινοξέων ,ενζύμων ,βιταμινών ,αλάτων . Είναι ένα γλωσσικό λάθος το οποίο πρέπει να επισημάνουμε , άλλο επάγγελμα ο φυσικοθεραπευτής και άλλο ο φυσιοθεραπευτής , έχει κάποια κοινά αλλά σε γενικές γραμμές διαφέρει στον τρόπο προσέγγισης και στον τρόπο θεραπείας . Λόγω αυτού έχει επικρατήσει ο όρος φυσιοπαθητικός για το επάγγελμα μας , Heilpraktiker στη Γερμανία και Naturopathist ή Natural Doctor στην Αγγλία – Αμερική .
  • Treatment plan . Είναι το θεραπευτικό πλάνο ή πρωτόκολλο θεραπείας που θα χρησιμοποιήσουμε εξατομικευμένα σε κάθε ασθενή προς επίτευξη  επαναφοράς της υγείας του . Αυτό πρακτικά σημαίνει τι είδους τεχνικές θα χρησιμοποιήσουμε , πόσο συχνά , πόσο μπορεί να διαρκέσει η θεραπεία χρονικά , ποια θεραπευτικά μέσα/βότανα/ομοιοπαθητικά θα λάβει ως αγωγή , τι πρέπει να αλλάξει ο ασθενής στη πορεία π.χ να χάσει ή να βάλει βάρος, να προσθέσει μυική μάζα, να αλλάξει στάση και μηχανική σώματος ,να προσθέσει ή να αφαιρέσει τρόφιμα από τη διατροφή του και τέλος στην αποκατάσταση, ποιες ασκήσεις και διατάσεις πρέπει να ενσωματώσει στην καθημερινότητα του
  • IASTM . Είναι η κινητοποίηση μαλακών ιστών και περιτονίας με τη βοήθεια συγκεκριμένων εργαλείων . Η περιτονία ή Fascia είναι επίπεδα συνδετικού ιστού που περιβάλλουν ,συγκρατούν και συνδέουν το μυικό μας σύστημα .Επίσης παίζει μεγάλο ρόλο στην άμυνα του μυ ή της άρθρωσης κατά των παθογόνων (αντιφλεγμονώδη δράση) αλλά και στην επούλωση του ιστού μετά από κάποια βλάβη .  Ο ιστός της περιτονίας αποτελείται από κολλαγόνο και έχει συχνα την τάση να δημιουργεί συμφύσεις και ινώσεις ,τα κοινά trigger points . Με τα ειδικά εργαλεία σε συνδυασμό με τη βεντουζοθεραπεία επιτυγχάνεται βαθιά λείανση του μυ και της περιτονίας, καλύτερη αιμάτωση και επούλωση των ιστών και διάλυση των trigger points (σημειών πυροδότησης πόνου) . Αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της μεθόδου και χρησιμοποιείται σχεδόν σε κάθε συνεδρεία σε συνδυασμό με κάποια άλλη τεχνική .

    

 

  • Sports therapy . Είναι το τελευταίο κομμάτι που πρόσθεσα στη θεραπεία μου μετά από παρακουλούθηση ετήσιου προγράμματος αθλητικής φυσικοθεραπείας και αφορά περισσότερο την αποκατάσταση του ασθενή με τη βοήθεια ειδικών ασκήσεων , διατάσεων και στοχευμένης κινησιοθεραπείας .Είναι το κομμάτι που μου έλειπε για την πλήρη επαναφορά του ασθενή και το πιο σημαντικό για την μετατραυματική περίοδο .

Η μέθοδος θεραπείας R.A.P.T.I.S εξελίσσεται μαζί μου και θα συνεχίσει να εξελίσσεται  , έχει βοηθήσει πάρα πολλούς ασθενείς και έχω σκοπό από το επόμενο έτος να τη διδάξω ως ολοκληρωμένο σύστημα θεραπείας μυοσκελετικών παθήσεων . Είμαι στη διαδικασία συλλογής και οργάνωσης της διδακτικής ύλης και  όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας από τώρα .